Rug- en nekklachten

Rug-en nekklachten komen heel vaak voor en kunnen verschillende oorzaken hebben. We helpen je met het verhelpen van je klachten.

Een ongeluk, een val of overbelasting kunnen leiden tot een pijnlijke nek, een stijve nek of hoofdpijn vanuit de nek. Nekpijn kan je behoorlijk hinderen bij de dagelijkse bezigheden zoals autorijden en werken. Het hoofd wordt voortdurend gedraaid en bewogen zodat je de nekpijn steeds voelt. Veel mensen vinden geen oorzaak voor hun klachten.

Mechanische overbelasting door verkeerd gebruik van de rug (bv langdurig zitten, repetitieve bewegingen, tillen), reumatische aandoeningen en stress kunnen aanleiding geven tot pijn, uitstraling, blokkades en krampen van de wervelzuil.

Bij Kine Otegem starten we altijd met een vraaggesprek en een uitgebreid onderzoek om zo de oorzaak te vinden van de pijn. We hechten veel belang aan het begrijpen van deze oorzaak. Vervolgens werken we een gepersonaliseerd behandelplan uit om de klachten te verhelpen. Ook preventie, ergonomie en tips worden onder de loep genomen. Ook core stability (versterking rug- en buikspieren) wordt meegegeven, ieder op zijn maat.

Quote

De wervelzuil en het bekken zijn de funderingen van het lichaam. Bij disbalans geeft dit weerslag op bovenste en onderste keten.

Maak een afspraak

Kine Otegem is een gespecialiseerde praktijk die zich richt tot patiënten met fysieke klachten van uiteenlopende oorsprong. Contacteer ons via het formulier of bel ons op.

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×