Lymfedrainage

Een lymfedrainage of massage van de lymfen stimuleert de doorstroom van afvalstoffen, bacteriën en overtollig vocht en helpt zo die afvalstoffen uit het lichaam af te voeren.

Het lymfstelsel (lymfvaten en lymfknopen) speelt een belangrijke rol  bij het scheppen en onderhouden van de ideale leefomgeving voor onze lichaamscellen. Het is namelijk de lymfe die hierin een voedende,  zuiverende en drainerende rol vervult.

Lymfedrainage is dus een normale, natuurlijke functie in ons lichaam, die echter bemoeilijkt kan worden door wegname of niet goed functioneren van de lymfeklieren, door ziekte, stress of als gevolg van een ongeval. In dit geval kan de drainage van de lymfe manueel (met  de handen) geoptimaliseerd worden. De manuele lymfedrainage is een massagevorm, die erop gericht is het lymfestelsel te stimuleren. Deze stimulatie is nodig om het teveel aan vocht (zichtbaar en onzichtbaar oedeem) beter en dus sneller via de lymfebanen af te voeren.

Quote

Manuele lymfedrainage maakt het lichaam minder zwaar, het verlicht de behandelde delen.

Maak een afspraak

Kine Otegem is een gespecialiseerde praktijk die zich richt tot patiënten met fysieke klachten van uiteenlopende oorsprong. Contacteer ons via het formulier of bel ons op.

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×